- 1 el Tijm vers
- 200 g Gedroogde cranberry's
Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Gemarineerde parelhoenfilet met cranberriesaus op tafel.
- Boen de sinaasappels schoon. Rasp een eetlepel van de schil en pers de vruchten. Meng in een schaal de rasp, het sap, laurier, jeneverbessen, tijm, zout en peper. Marineer de parelhoenfilets hierin 20-30 minuten.
- Dep de filets droog met keukenpapier. Zeef het marinadevocht.
- Verhit de olie en bak de filets aan alle zijden lichtbruin en gaar ze op een lage stand 12-15 minuten. Schep het vlees uit de pan en houd het warm.
- Fruit de sjalotjes in het bakvet, voeg de fond, het marinadevocht en de cranberries toe en kook zachtjes gedurende ongeveer 10 minuten, tot de cranberries gaar zijn en de saus is ingekookt.
- Meng de bessengelei of bosvruchtenjam door de saus.