Coq au vin

Coq au vin

Smulweb imageSmulweb

Coq au vin: hét Franse antwoord op onze runderstoof. Kip bruinen, groenten in het vet, tomatenpuree, kruiden, wijn en bouillon erbij. Garen maar!

60 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Coq au vin op tafel.

  1. Verwijder het vel van de kip (indien nodig) en haal de stukken door de bloem.
  2. Bak de spekblokjes op middelhoog vuur uit. Voeg de zilveruitjes toe met wat zout en peper en bak dit 5 minuten. Schep het eruit en houd apart.
  3. Voeg de boter toe en bak de kip rondom bruin. Neem uit de pan en verpak tijdelijk in aluminiumfolie.
  4. Bak in het achtergebleven vet de ui, bleekselderij, wortel en knoflook zachtjes aan tot alles lichtbruin is. Voeg de champignons toe en bak deze 8 minuten mee.
  5. Voeg de tomatenpuree toe en bak 5 minuten mee (ontzuren). Blus af met de wijn en doe het bouquet garni erbij. Voeg de kip, uitjes en spek toe en laat het mengsel 2 uur zachtjes pruttelen.
  6. Breng op smaak met de suiker, peper en zout en voeg dit pas een half uur voor het einde toe.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Gevogelte Haan Coq au vin