Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Coq au vin op tafel.
- Verwijder het vel van de kip (indien nodig) en haal de stukken door de bloem.
- Bak de spekblokjes op middelhoog vuur uit. Voeg de zilveruitjes toe met wat zout en peper en bak dit 5 minuten. Schep het eruit en houd apart.
- Voeg de boter toe en bak de kip rondom bruin. Neem uit de pan en verpak tijdelijk in aluminiumfolie.
- Bak in het achtergebleven vet de ui, bleekselderij, wortel en knoflook zachtjes aan tot alles lichtbruin is. Voeg de champignons toe en bak deze 8 minuten mee.
- Voeg de tomatenpuree toe en bak 5 minuten mee (ontzuren). Blus af met de wijn en doe het bouquet garni erbij. Voeg de kip, uitjes en spek toe en laat het mengsel 2 uur zachtjes pruttelen.
- Breng op smaak met de suiker, peper en zout en voeg dit pas een half uur voor het einde toe.