Indiase samosa

Indiase samosa

Smulweb imageSmulweb

Deeg gevuld met een Indiase aardappel en doperwten vulling, bereid met komijnzaadjes, gember, knoflook en een mix van garam massala en kurkuma. Frituur de samosa's in 5 minuten goudbruin en serveer warm of koud.

45 min bereiden

tussendoortje

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 10 stappen deze heerlijke Indiase samosa op tafel.

  1. Verhit de olie. Fruit hierin de komijnzaadjes tot ze beginnen te knisperen.
  2. Voeg de gember en knoflook toe en bak die 2 minuten mee.
  3. Roer de peper, garam massala en kurkuma erdoor en bak nog eens 1 minuut.
  4. Schep de blokjes aardappel en doperwten door het kruidenmengsel. Meng het geheel en breng het op smaak met zout, peper en de koriander.
  5. Halveer de velletjes bladerdeeg schuin.
  6. Vouw vanaf een punt een zijkant naar binnen, vouw vervolgens aan de andere kant een punt naar binnen en plak dit dicht, zodat er een soort puntzakje ontstaat.
  7. Vul dit met wat van het aardappelmengsel.
  8. Vouw het deeg daarna dicht, zorg dat er een driehoekige vorm ontstaat. Herhaal dit met de rest van het deeg en de vulling.
  9. Verhit de olie en frituur de samosa's hierin in 5 minuten goudbruin.
  10. Laat ze op keukenpapier uitlekken en serveer ze warm of koud.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Bladerdeeg