Bereidingswijze
Zet in 10 stappen deze heerlijke Indiase samosa op tafel.
- Verhit de olie. Fruit hierin de komijnzaadjes tot ze beginnen te knisperen.
- Voeg de gember en knoflook toe en bak die 2 minuten mee.
- Roer de peper, garam massala en kurkuma erdoor en bak nog eens 1 minuut.
- Schep de blokjes aardappel en doperwten door het kruidenmengsel. Meng het geheel en breng het op smaak met zout, peper en de koriander.
- Halveer de velletjes bladerdeeg schuin.
- Vouw vanaf een punt een zijkant naar binnen, vouw vervolgens aan de andere kant een punt naar binnen en plak dit dicht, zodat er een soort puntzakje ontstaat.
- Vul dit met wat van het aardappelmengsel.
- Vouw het deeg daarna dicht, zorg dat er een driehoekige vorm ontstaat. Herhaal dit met de rest van het deeg en de vulling.
- Verhit de olie en frituur de samosa's hierin in 5 minuten goudbruin.
- Laat ze op keukenpapier uitlekken en serveer ze warm of koud.