Franse aardappelgratin

Franse aardappelgratin

Smulweb imageSmulweb

Een klassieker uit de Franse keuken: aardappelgratin. Schil de aardappelen, leg ze dakpansgewijs in de ovenschaal en overgiet ze met een sausje van crème fraîche, room, tijm en knoflook. Zo lekker dat je nog een tweede keer wil opscheppen.

45 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Franse aardappelgratin op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 180ºC.
  2. Schil de aardappelen, spoel ze af onder de koude kraan en snijd ze in hele dunne plakjes.
  3. Meng in een kom de room, crème fraiche, knoflook, tijm en eieren en breng de saus op smaak met zout en peper.
  4. Vet een ovenschotel in en leg dakpansgewijs een laag aardappelplakjes neer. Giet daar een derde van het roommengsel overheen en herhaal dit tot de aardappelschijfjes op zijn.
  5. Strooi de kaas erover en bak de schotel minimaal 30 minuten in een voorverwarmde oven op 180ºC.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Aardappelgratin