- 600 g Varkensriblap
Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Overheerlijke super gezonde stoofpot op tafel.
- Voordat je begint met bakken, snijd alles kleiner. Bestrooi de blokjes vlees rondom met zout en peper en bestuif ze met bloem. Roer goed door.
- Verwarm de olie in een grote braadpan en bak de blokjes vlees om en om aan. Laat het vuur hoog staan en bak ze, nu en dan omroerend, op hoog vuur, net zo lang tot praktisch alle vocht verdwenen is. Schep het vlees uit de pan.
- Voeg nog een eetlepel olie toe en fruit hierin de ui glazig. Voeg de knoflook toe en fruit nog een paar minuten mee. Voeg nu de tomatenstukjes toe en bak op zacht vuur tot de tomaat zacht wordt.
- Voeg de safraan en de sherry toe, roer goed door en breng aan de kook. Leg de vleesblokjes, chorizo en paprikareepjes in de saus en schep even om. Schenk de bouillon erbij (vlees moet helemaal onderstaan, anders nog wat extra bouillon toevoegen: ik vond dat niet nodig!)
- Laat op zacht vuur met het deksel op de pan (zet pan op vlammenverdeler) 1 uur stoven. Haal dan de deksel van de pan en laat nog 20 minuten doorkoken (op behoorlijk hoog vuur) zodat de saus wat dikker wordt. Blijf erin de buurt zodat je regelmatig even doorroert, zodat het niet aanbrandt.
- Breng het eventueel nog wat op smaak met zout en peper. Smullen maar!