- 800 g Fazantfilet
Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Gebakken fazantenborstfilet op romige zuurkool op tafel.
- Druk het vocht uit de zuurkool.
- Smelt 25 gr. boter en fruit de ui glazig. Schep de zuurkool met 150 ml. bouillon, slagroom en zout en peper naar smaak erdoor.
- Smoor de zuurkool in 30 minuten zachtjes gaar, laat het vocht verdampen.
- Wrijf de fazantenborstfilets in met zout en peper en bak ze in 25 gr. hete boter op matig hoog vuur in 10-12 minuten bruin en gaar. Houd ze warm onder aluminiumfolie.
- Roer de tijm met zout en peper door het bakvet en blus af met de rest van de bouillon. Laat dit op hoog vuur inkoken tot een gebonden jus.
- Snijd de fazant in plakken en serveer ze op een bedje van zuurkool. Schep er wat jus over. Serveer de rest erbij.