Gebakken fazantenborstfilet op romige zuurkool

Gebakken fazantenborstfilet op romige zuurkool

Smulweb imageSmulweb

Met dit heerlijke recept van Gebakken fazantenborstfilet op romige zuurkool maak je indruk! Zuurkool met bouillon, slagroom en tijm, daar bovenop een perfect gegaarde fazantenborstfilet, afgeblust met het bakvet en bouillon voor een gebonden jus. Serveer de rest van de jus erbij.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 800 g Fazantfilet

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Gebakken fazantenborstfilet op romige zuurkool op tafel.

  1. Druk het vocht uit de zuurkool.
  2. Smelt 25 gr. boter en fruit de ui glazig. Schep de zuurkool met 150 ml. bouillon, slagroom en zout en peper naar smaak erdoor.
  3. Smoor de zuurkool in 30 minuten zachtjes gaar, laat het vocht verdampen.
  4. Wrijf de fazantenborstfilets in met zout en peper en bak ze in 25 gr. hete boter op matig hoog vuur in 10-12 minuten bruin en gaar. Houd ze warm onder aluminiumfolie.
  5. Roer de tijm met zout en peper door het bakvet en blus af met de rest van de bouillon. Laat dit op hoog vuur inkoken tot een gebonden jus.
  6. Snijd de fazant in plakken en serveer ze op een bedje van zuurkool. Schep er wat jus over. Serveer de rest erbij.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Zuurkool