Gevulde witlofschuitjes

Gevulde witlofschuitjes

Smulweb imageSmulweb

Deze gevulde witlofschuitjes zijn een heerlijke traktatie. Roquefort en appel zijn een winnende combinatie voor een heerlijk zout en zoet contrast. Top af met wat spekjes en walnoten voor een knapperige hap.

10 min bereiden

voorgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Gevulde witlofschuitjes op tafel.

  1. Eventueel spekreepjes vooraf uitbakken.
  2. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd in kleine stukjes. Besprenkel met citroensap. Hak de peterselie fijn en hak de walnoten grof. Snijd de Roquefort in plakken en vervolgens in kleine stukjes. Meng de appelstukjes met de Roquefort in een kom.
  3. Meng in een andere kom de gehakte peterselie met de spekjes en walnoten.
  4. Was de blaadjes witlof, dep ze droog met keukenpapier en besprenkel met citroensap. Vul de witlofschuitjes met het kaasmengsel en strooi daar het noten-spekmengsel overheen.
  5. Serveer de schuitjes op een schaal of per persoon op kleine bordjes.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Fruit Kruiden Vlees Appel Citroen Citroensap