Zalmcarpaccio met rucola en krab

Zalmcarpaccio met rucola en krab

Smulweb imageSmulweb

Een subliem voorgerecht, deze zalmcarpaccio met rucola en krab. De krabvlokken zijn gemengd met bosui en rucola, en de dressing is een smakelijke mix van sojasaus, balsamicoazijn en honing. Strooi voor wat extra crunch sesamezaadjes over de koude zalm.

25 min bereiden

voorgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 75 g Rucolacress
  • 0.5 el Sesamolie
  • 1 el Koriander

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Zalmcarpaccio met rucola en krab op tafel.

  1. Haal de krabvlokken een beetje uit elkaar of snijd de krabsticks iets kleiner. Leg de plakjes gerookte zalm naast elkaar op 4 borden.
  2. Rooster de sesamzaadjes in een hete droge koekenpan goudbruin in 1 minuut. Als de zaadjes opspatten zijn ze goed. Meng alle ingrediënten voor de dressing.
  3. Schep de bosuitjes door de krabvlokken.
  4. Leg een pluk rucola op de zalm. Verdeel daarover de krab met bosui als een soort nestje.
  5. Giet de dressing erover. Garneer met citroen en strooi de sesamzaadjes erover.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Sla Rucola