Uitgelicht recept

Tip van Jumbo Kruidnoten in 4 smaken: five spice, karamel-zeezout, mango en appeltaart

Kruidnoten in 4 smaken: five spice, karamel-zeezout, mango en appeltaart

magazine badge magazine

Kruidnoten in 4 smaken: five spice, karamel-zeezout, mango en appeltaart. Ervaar het ultieme Sinterklaasgevoel met deze huisgemaakte kruidnoten. Een heerlijke variatie van smaken in combinatie met de klassieke kruidnoten maakt dit recept een must-have voor het najaar. Perfect om samen met vrienden en familie van te genieten!

100 min bereiden tussendoortje 4 personen

(0)

Ingrediënten

  • 1 ei
  • 50 g Roomboter
  • 100 g bruine basterdsuiker
  • 200 g zelfrijzend bakmeel + extra om te bestuiven
  • 0.5 tl Zout
  • 25 g gedroogde mangoreepjes (zakje à 250 g)
  • 25 g roomsnoepjes (Werther’s Original)
  • 25 g Appel
  • 1 tl Chinees vijfkruidenpoeder
  • 1 mespuntje Grof zeezout
  • 0.5 tl Kaneel
  • 1 bakplaat bekleed met pakpapier

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Kruidnoten in 4 smaken: five spice, karamel-zeezout, mango en appeltaart op tafel.

  1. Klop het ei los. Doe de boter, basterdsuiker, het bakmeel, ei en zout in een kom en kneed tot een soepel deeg.
  2. Snijd de mangoreepjes fijn. Hak de snoepjes fijn. Schil de appel en snijd in piepkleine blokjes.
  3. Verdeel het deeg in 4 gelijke delen. Meng 1 deel met het Chinees vijfkruidenpoeder. Meng 1 deel met het fijngesneden gedroogde fruit. Meng 1 deel met de stukgehakte snoepjes en het zeezout en meng het laatste deel met de kaneel en appel.
  4. Rol alle deegvarianten op een met bakmeel bestoven werkblad uit tot rolletjes van ca. 1½ cm dik. Snijd er stukjes van 1½ cm van. Rol de stukjes tussen je handen tot bolletjes ter grootte van een knikker.
  5. Laat de ongebakken kruidnoten afgedekt op een bord minimaal 1 uur opstijven in de koelkast.
  6. Verwarm de oven voor tot 170 °C. Leg de kruidnoten op de met bakpapier beklede bakplaat.
  7. Bak de kruidnoten in ca. 15 min. gaar in de oven. Laat ze afkoelen tot ze stevig zijn.