Vijfkruidenpoeder recepten
Zelf Vijfkruidenpoeder gerechten maken! Ontdek de lekkere en makkelijke Vijfkruidenpoeder recepten van Jumbo.
Uitgelicht recept
Ingrediënten
- 1 ei
- 50 g Roomboter
- 100 g bruine basterdsuiker
- 200 g zelfrijzend bakmeel + extra om te bestuiven
- 0.5 tl Zout
- 25 g gedroogde mangoreepjes (zakje à 250 g)
- 25 g roomsnoepjes (Werther’s Original)
- 25 g Appel
- 1 tl Chinees vijfkruidenpoeder
- 1 mespuntje Grof zeezout
- 0.5 tl Kaneel
- 1 bakplaat bekleed met pakpapier
Bereidingswijze
Zet in 7 stappen deze heerlijke Kruidnoten in 4 smaken: five spice, karamel-zeezout, mango en appeltaart op tafel.
- Klop het ei los. Doe de boter, basterdsuiker, het bakmeel, ei en zout in een kom en kneed tot een soepel deeg.
- Snijd de mangoreepjes fijn. Hak de snoepjes fijn. Schil de appel en snijd in piepkleine blokjes.
- Verdeel het deeg in 4 gelijke delen. Meng 1 deel met het Chinees vijfkruidenpoeder. Meng 1 deel met het fijngesneden gedroogde fruit. Meng 1 deel met de stukgehakte snoepjes en het zeezout en meng het laatste deel met de kaneel en appel.
- Rol alle deegvarianten op een met bakmeel bestoven werkblad uit tot rolletjes van ca. 1½ cm dik. Snijd er stukjes van 1½ cm van. Rol de stukjes tussen je handen tot bolletjes ter grootte van een knikker.
- Laat de ongebakken kruidnoten afgedekt op een bord minimaal 1 uur opstijven in de koelkast.
- Verwarm de oven voor tot 170 °C. Leg de kruidnoten op de met bakpapier beklede bakplaat.
- Bak de kruidnoten in ca. 15 min. gaar in de oven. Laat ze afkoelen tot ze stevig zijn.