Voorgerecht recepten

Zelf Voorgerecht gerechten maken! Ontdek de lekkere en makkelijke Voorgerecht recepten van Jumbo.


Uitgelicht recept

Tip van Jumbo Snaffles mousse (een heerlijk voorgerecht)

Snaffles mousse (een heerlijk voorgerecht)

smulweb badge smulweb

Een heerlijk voorgerecht dat je makkelijk van tevoren kunt maken. Deze snaffles mousse zit vol smaak dankzij de gelatine van vleesbouillon, roomkaas, knoflook en kerriepoeder. Na een uur in de koelkast zijn ze perfect opgestijfd en klaar om indruk te maken op je gasten!

45 min bereiden 6 personen

(0)

Ingrediënten

  • 250 g roomkaas
  • 250 ml Water
  • 1 Teen Jumbo Knoflook
  • 0.5 g Kerriepoeder
  • 1 tl Peterselie gedroogd
  • 1 Citroen
  • 6 Bladgelatine
  • 44 g Casino Wit
  • 250 ml Bouillon

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Snaffles mousse (een heerlijk voorgerecht) op tafel.

  1. Maak (of koop) de heldere vleesbouillon en laat afkoelen.
  2. Week de gelatine ongeveer 5 minuten in koud water en voeg toe aan de nog warme vleesbouillon. Laat het afkoelen, maar beslist niet opstijven!
  3. Doe de roomkaas, uitgeperst teentje knoflook, het kerriepoeder en de afgekoelde vleesbouillon in de kom van een staafmixer of keukenmachine en meng tot het vloeibaar is.
  4. Proef even of je de smaak goed vindt en voeg indien nodig meer kerrie en/of kruiden toe voordat het opstijft.
  5. Vul de soufflé bakjes (of andere kleine bakjes) met dit mengsel. Zet ze afgedekt in de koelkast tot gebruik. Het duurt ongeveer 1 uur voordat het goed is.
  6. Je kunt dit heel goed in de ochtend al maken. Als je het een dag van tevoren maakt, smaakt het zelfs nog lekkerder!