Bereidingswijze
Zet in 4 stappen deze heerlijke Scampis met tomaat-kerriesaus en lookbroodjes op tafel.
- Dompel de diepgevroren scampi's ± 2 minuten in een kom heet water zodat u ze gemakkelijk kunt pellen en het darmkanaal kunt verwijderen. Dep ze droog.
- Verhit 3 eetlepels olijfolie in een braadpan en bak de scampi's aan beide zijden gedurende 2 minuten. Strooi er de knoflook overheen en kruid met peper en zout. Schep ze uit de pan en hou ze warm.
- Maak de braadresten los met de rode wijn en voeg de tomatenpuree toe. Laat gedurende 2 minuten inkoken op een hevig vuur en voeg de kerrie en de room toe. Laat nog enkele minuten koken zodat u een lichtgebonden saus verkrijgt. Leg de scampi's nog even in de saus.
- Maak intussen de lookbroodjes klaar (5 minuten): verdeel het stokbrood in stukken en snijd ze middendoor. Meng de boter met de 3 geperste knoflookteentjes en smeer dit mengsel op het stokbrood. Laat enkele minuten kleuren onder de grill.