Heri heri

Heri heri

Smulweb imageSmulweb

Deze Surinaamse klassieker is een echte maaltijdschotel en komt oorspronkelijk uit Guinee-Bissau. Tijdens de slavernij zijn de oorspronkelijke ingrediënten aangevuld met de agrarische producten uit Suriname en zo is het gerecht ontstaan. Heri heri is een gerecht op basis van bakkeljauw met aardvruchten zoals cassave, zoete aardappels en bananen. Met de mix van smaken is dit een gerecht om te omarmen.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1200 g Bakbanaan, rijp, rauw
  • 400 g Kouseband

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Heri heri op tafel.

  1. Week de bakkeljauw een nacht in koud water.
  2. Pel en snipper de ui en knoflook. Snijd de tomaten in blokjes. Maak de peper schoon, verwijder de zaadjes en snijd fijn.
  3. Spoel de geweekte bakkeljauw af en stoom of kook de vis in ca. 20 minuten gaar. Laat het uitlekken en pluk de bakkeljauw.
  4. Schil de bananen, cassave en zoete aardappels en snijd ze in grove stukken. Doe ze in een pan en voeg zoveel water toe tot ze net onder staan en kook ze in ca. 15 minuten gaar.
  5. Kook intussen de eieren 7 minuten. Stoom of kook de kousenband in ca. 8 minuten beetgaar.
  6. Verhit een scheut olie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook. Voeg de tomaten en peper toe. Leg de vis erop zodat deze nog verwarmd wordt.
  7. Leg de groenten en vis met saus op een schaal en serveer de gekookte eieren en kousenband erbij.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Kruiden Ei Fruit Sauzen