Varkenshaas met dragonsaus

Varkenshaas met dragonsaus

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijk varkenshaasje met dragonsaus. Eerst bedekt met kruiden, paprikapoeder en verse dragon, daarna goudbruin gebakken. Geserveerd met gestoomde peultjes, gebakken oesterzwammen en zoete aardappelfrietjes. Het geheel wordt compleet gemaakt met een heerlijke saus van room, bieslook, cider azijn en sjalotten.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 500 g Peultjes
  • 40 g Jumbo Bieslook

Bereidingswijze

Zet in 11 stappen deze heerlijke Varkenshaas met dragonsaus op tafel.

  1. Bestrooi het vlees met paprikapoeder en 1 eetlepel versnipperde verse dragon en zorg ervoor dat het haasje volledig bedekt is met kruiden.
  2. Snipper de sjalotten fijn.
  3. Snipper de peterselie en de bieslook fijn.
  4. Snij de zoete aardappelen in frietjes.
  5. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een diepe braadpan en bak het gekruide vlees goudbruin aan alle kanten.
  6. Voeg de Muscat de Rivesaltes toe met de takjes tijm, 1 eetlepel sojasaus en 1 koffielepel dragon. Dek af en laat 20 minuten zachtjes sudderen. Draai halverwege de baktijd het vlees om.
  7. Stoom de bevroren peultjes gedurende 8 minuten en hou ze warm.
  8. Verhit 2 eetlepels olijfolie en bak de oesterzwammen gedurende 6 minuten. Kruid de oesterzwammen met peper en zout en hou ze warm.
  9. Bak de frietjes 7 minuten in de frituurpan en laat ze goed uitlekken.
  10. Haal het vlees uit de braadpan en hou het warm. Zeef het braadvocht en laat het koken. Zo houdt u ongeveer de helft van het vocht over.
  11. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan, bak de sjalotten al roerend en voeg het braadvocht toe. Voeg daarna de room toe, de bieslook, 1 koffielepel dragon en het ciderazijn. Kruid naar smaak met peper en zout. Laat 2 minuten doorkoken en bind indien nodig.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees