Kreeft a la nage

Kreeft a la nage

Smulweb imageSmulweb

Heerlijk gerecht met kreeft, groenten, cognac en visfond. De saus van boter, bloem en koraal geeft nog meer smaak. Serveer met brood om alle sappen op te dopen. Kreeft à la nage zoals het hoort.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 100 ml Cognac
  • 0.4 el Jumbo Tijm

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Kreeft a la nage op tafel.

  1. Laat de kreeften oppervlakkig ontdooien (dompel ze onder in heet water) en snij ze in twee. Verwijder het darmkanaal. Indien de kreeft kleine rode eitjes (koraal) bevat, houdt u het apart voor de saus. Breek de scharen met een notenkraker. Snij de selderij, wortelen, ui en sjalot in blokjes van 1/2 cm. Snipper de knoflook fijn.
  2. Verhit 3 eetl. olijfolie in een kookpan en stoof de selder, wortel, ui, sjalot en het knoflook gedurende 3 min. Kruid met tijm en laurier.
  3. Leg de halve kreeften in een braadslede. Warm de cognac eventjes op in een pannetje, giet het over de kreeft en flambeer (weg van de dampkap). Voeg de groene selderij toe. Overgiet met 1 dl witte wijn en 2 dl visfond. Laat 20 min. gaar worden in een op 180 °C voorverwarmde oven.
  4. Maak de saus: meng de op kamertemperatuur gebrachte boter met de bloem en eventueel met de koraal van de kreeft. Haal de kreeft uit de braadslede en houd warm. Laat het kookvocht lichtjes inkoken en bind met de botermengeling. Kruid naar smaak met peper en zout.
eet smakelijk