- 200 g Kikkererwten gedroogd
- 1 tl Ras el Hanout
Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Herfstcouscous met pompoen en kikkererwten op tafel.
- Verhit een scheut (olijf-)olie in een pan en fruit daarin de gehakte ui glazig.
- Voeg er dan de stukken vlees en de geperste knoflook aan toe. Roer alles door elkaar en bak het vlees even aan tot het er niet meer rauw uitziet.
- Voeg er de specerijen aan toe en peper en zout naar smaak, roer door elkaar, fruit even mee en doe er dan de tomaten en het sap uit blik bij. Plet de tomaten met een houten lepel. Doe er dan de tomatenpuree en de harissa bij en roer het door de massa.
- Bedek het geheel met twee glazen water, breng weer aan de kook, doe het deksel op de pan en laat tenminste 30 minuten zachtjes koken of tot het vlees bijna gaar is. Voeg wat water toe indien nodig.
- Als de saus wat is ingedikt voeg er dan de stukken pompoen en de al gekookte kikkererwten aan toe. Doe het deksel weer op de pan en laat het geheel zachtjes koken tot de pompoen gaar maar zeker niet te gaar is (het mag geen puree worden).