Romige soep van witlof en brie

Romige soep van witlof en brie

Smulweb imageSmulweb

Een fluweelzachte soep van witlof- en brie. Een delicatesse die je lekker opwarmt na een wandeling in de kou. Het romige karakter van deze soep maakt hem uiterst zacht en smaakvol. Een ideale manier om genoeg vitamines en mineralen binnen te krijgen.

25 min bereiden

soep

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Romige soep van witlof en brie op tafel.

  1. Maak de witlof schoon
  2. verwijder de bittere kern en snij het lof in kleine stukjes. Hak zowel de schoongemaakte sjalotjes als de knoflook fijn.
  3. Verhit olie in de pan en fruit hierin uitjes, witlof en knoflook. Laat garen, maar niet verkleuren.
  4. Giet eerst het citroensap en daarna de bouillon erbij en laat gedurende 15 minuten zachtjes trekken tot de witlof gaar is.
  5. Snijd de brie in stukjes en voeg aan de soep toe.
  6. Haal de pan van het vuur en maak met de staafmixer de soep tot een fijne emulsie.
  7. Giet de soep door een bolzeef en breng op smaak met gemalen nootmuskaat, peper, zout en eventueel wat suiker.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep Groente Kaas Witlof