- 1 tl Peterselie gedroogd
Bereidingswijze
Zet in 4 stappen deze heerlijke Kippensoep met zoete puntpaprika op tafel.
- Snijd de kipfilet, ontbijtspek, lente-uitjes en wortel klein. Bak ze in 1 el olijfolie tot de kipfilet aangebakken is. Strooi chilipoeder erover en bak kort mee.
- Rooster de puntpaprika in de oven of pan. Leg de paprika na het roosteren in een plastic zakje om af te koelen en de bittere schil makkelijker te verwijderen.
- Voeg 1 ltr. water, bouillontablet en blokjes toe aan het vlees-groentenmengsel. Breng aan de kook. Voeg vermicelli en kruiden toe en draai het gas uit. Laat 10 minuten staan met deksel op de pan.
- Schil de paprika, verwijder zaadlijsten en snijd in kleine reepjes of blokjes. Voeg toe aan de soep. Laat nog even afkoelen voordat het gegeten wordt.