Stoofpeertjes in rode wijn met vanille

Stoofpeertjes in rode wijn met vanille

Smulweb imageSmulweb

Stoofpeertjes in rode wijn met vanille: peertjes rechtop in passende pan met citroenschil en vanillestokje, suiker erover en rode wijn en water erbij. 2-2 1/2 uur zachtjes gaar stoven. Laat ze uitlekken en de wijn inkoken tot lichte siroop.

120 min bereiden

dessert

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Stoofpeertjes in rode wijn met vanille op tafel.

  1. Schil de peertjes, maar laat het steeltje zitten. Zet de peertjes rechtop in een passende pan met de citroenschil en het vanillestokje ertussen.
  2. Strooi de suiker erover en schenk de wijn en 100 ml water erbij. Breng de peertjes aan de kook en stoof ze afgedekt in 2-2 1/2 uur zachtjes gaar.
  3. Neem de peren met een schuimspaan uit de pan en laat ze in een vergiet uitlekken.
  4. Laat de wijn inkoken tot een lichte siroop.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Fruit Kruiden Stoofpeertjes