Malai kofta

Malai kofta

Smulweb imageSmulweb

Laat de paneer uitlekken en frituur daarna de balletjes. Bedek deze met een zelfgemaakte yoghurtdikke saus met gember en knoflook, gekruid met koriander, komijn, garam masala, chili en kurkuma. Laat even in de oven sudderen en serveer. Malai kofta!

60 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(4)

  • 150 g Gecondenseerde melk

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Malai kofta op tafel.

  1. Bereid de paneer een aantal uur eerder voor (of maximaal 1 dag eerder). Breng de melk tegen de kook aan en roer de hele tijd goed met een houten lepel. Voeg citroensap toe, kook nog zachtjes 1 minuut door en zet het vuur uit. Giet de inhoud door een zeef met daarin een schone theedoek en laat de paneer uitlekken. Leg de theedoek met daarin de paneer in de zeef, leg daarbovenop een zwaar gewicht en laat het zo in de koelkast verder uitlekken en stevig worden voor ten minste 1 uur.
  2. Maak de saus: Verhit een scheutje olie in een pan. Voeg alle fijngesneden uien toe met een flinke snuf zout. Laat zachtjes bakken tot het meeste vocht is ontsnapt. Voeg de gember en knoflook toe, bak 1 minuut en voeg de tomaten toe. Laat het op laag vuur bakken en laat het inkoken. Voeg korianderpoeder, komijnpoeder, garam masala, chilipoeder en kunjit toe. Roer even goed om. Voeg de gecondenseerde melk toe en blijf melk toevoegen tot je een yoghurtdikke saus hebt. Proef en breng op smaak met zout en suiker en laat nog 1 minuutje heel zachtjes doorkoken en haal van het vuur.
  3. Maak de paneerballetjes: Maak de erwtjes en geraspte wortel gaar en druk er zachtjes met een lepel op zodat zoveel mogelijk vocht eruit is. Hak de paneer fijn in de keukenmachine en voeg daarna de in stukjes gesneden aardappel toe. Voeg erwtjes, wortel, koriander, cashewnoten, rozijnen, zout, korianderpoeder, komijnpoeder en chaat masala toe en kneed tot het deegbal overgaat in mooie golfbalvormige balletjes. Frituur, bak in olie of laat ze even kleuren in de oven
  4. Doe de balletjes over in een ovenschaal en schenk de saus erover. Strooi er nog wat extra cashew en rozijnen over en zet voor 20 minuten in een op 180 voorverwarmde oven.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees