Winterse salade met bietjes veldsla walnoten en spekjes

Winterse salade met bietjes veldsla walnoten en spekjes

Smulweb imageSmulweb

Een winterse salade met rode biet, knapperige spekjes, walnoten, veldsla en stukjes appel. Maak het af met een dressing van azijn, mosterd en olie en geniet van de heerlijke smaken en texturen.

15 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(3)

  • 40 g Walnoten gepeld, ongezouten

Bereidingswijze

Zet in 10 stappen deze heerlijke Winterse salade met bietjes veldsla walnoten en spekjes op tafel.

  1. Pel de rode bietjes en snijd ze in kleine blokjes.
  2. Rooster de walnoten in een droge koekenpan.
  3. Bak de spekreepjes of plakjes knapperig.
  4. Was indien nodig de veldsla en verwijder eventuele worteltjes.
  5. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd ze ook in blokjes.
  6. Maak een dressing van azijn, peper, zout, suiker, olie en mosterd.
  7. Verdeel de veldsla over een platte schaal.
  8. Verdeel de bietjes erover, maar laat de buitenrand vrij.
  9. Verdeel hierover de appelstukjes, walnoten en gebakken spek.
  10. Giet de dressing over de salade en laat het even intrekken.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Salade Groente Vlees Sla Veldsla