Fruits de mer

Fruits de mer

Smulweb imageSmulweb

Een overheerlijke fruits de mer plateau. serveer het ijskoud met zeewier, mosselen, scheermessen, garnalen, krabbenpoten, oesters en verse kreeft. Perfect met een glas witte wijn!

10 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 2500 g Scheermessen Vers Panklaar

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Fruits de mer op tafel.

  1. Dompel het bosje zeewier heel even in ruim kokend water zodat het groen wordt en koel het af onder koud water. Doe een heleboel ijsblokjes in een theedoek en sla ze fijn met een steelpan of iets anders zwaars. Leg dit ijs op een mooie grote schaal of op een officieel plateau en leg hierop het zeewier zodat alle ingrediënten niet in het water komen te liggen.
  2. Snipper de sjalotjes en knoflook en fruit ze even in een beetje olijfolie. Voeg de mosselen toe en een flinke scheut witte wijn. Laat ze koken tot de schelp open is en schep ze uit de pan op de schaal. Herhaal dit met de scheermessen. De garnalen zijn al gekookt dus die kunnen direct op de schaal, evenals de krabbenpoten.
  3. Open de oesters en leg ze mooi rondom op de schaal.
  4. Zet een grote pan met ruim water op en breng het water aan de kook. Per ons gewicht van de kreeft staat een minuut kooktijd, dus kook de kreeft(en) volgens deze methode. Snijd de kreeft(en) daarna met een scherp keukenmes door het sterretje op zijn kop in een keer door. Laat hem daarna het goede aantal minuten koken en laat hem heel even afkoelen. Snijd de kreeft(en) doormidden over de lengte met een groot en scherp mes en leg beide helften op het plateau.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Fruit