Erwtensoep met rundervlees a la bartje

Erwtensoep met rundervlees a la bartje

Smulweb imageSmulweb

Volgens de traditie moet de eerste erwtensoep gemaakt worden op de de eerste dag van de elfde maand, om 11 uur en 11 minuten. Maar deze erwtensoep met rundvlees a la Bartje kan op elk moment gegeten worden! Met Maggi, laurierblaadjes, knolselderij, prei, aardappels en selderij, kortom al het goede op Multivlaai.nl!

120 min bereiden

soep

8 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 Knolselderij
  • 2 Runderrookworst

Bereidingswijze

Zet in 10 stappen deze heerlijke Erwtensoep met rundervlees a la bartje op tafel.

  1. Spoel de spliterwten grondig in een zeef onder koud stromend water.
  2. Verwijder de buitenste laag van de knolselderij, snijd in plakken van 1 cm, vervolgens in repen of blokjes.
  3. Schil de aardappels en snijd ze in kleine blokjes.
  4. Snijd de kont van de prei, verwijder bruin gekleurd blad. Snijd in de lengte doormidden en spoel het zand tussen de bladeren weg. Snijd vervolgens in strookjes, ook het groene blad mag mee.
  5. Hak de selderij fijn. Doe 2 liter water in een grote pan, voeg de sucadelapjes toe. Breng aan de kook en verwijder met behulp van een schuimspaan het schuim van de bovenzijde. Voeg het Maggi potje (of 1 van de andere opties), de gewassen spliterwten en de laurierblaadjes toe. Kook op een zacht pitje gedurende 1,5 uur.
  6. Haal na 1,5 uur de sucadelapjes uit de soep, verwijder overtollig vet, snijd het vlees in blokjes en voeg weer aan de soep toe.
  7. Voeg vervolgens de knolselderij, aardappelblokjes, prei en de selderij toe. Hou 1 eetlepel selderij achter. Breng weer aan de kook en leg de rookworsten erin om mee te trekken. Kook gedurende 45 minuten op een zacht vuur, af en toe roeren.
  8. Haal de rookworsten uit de soep, snij ze in de lengte doormidden en vervolgens in halvemaanvormige plakjes. Voeg weer toe aan de soep.
  9. Verwijder de laurierblaadjes.
  10. Breng de soep op smaak met zout en peper. Serveer de soep met Pide (Turks brood) of een Focaccia-afbakbrood (C1000), eventueel begeleid met Paturain, roomboter of kruidenboter.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep