Amuse van bloemkoolroom met spekjes

Amuse van bloemkoolroom met spekjes

Smulweb imageSmulweb

Een feestelijke amuse van bloemkoolroom met spekjes. Bloemkoolroosjes gestoofd in bouillon en room, gepureerd tot een smeuïg geheel en op smaak gebracht met zout en peper. Afgemaakt met gebakken spekblokjes en bieslook. Serveer het in een klein glaasje en geniet van deze heerlijke amuse!

25 min bereiden

voorgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(2)

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Amuse van bloemkoolroom met spekjes op tafel.

  1. Verwarm het bakproduct en fruit de sjalot op lage stand in circa 4 minuten goudbruin.
  2. Voeg de bloemkoolroosjes toe en roerbak ze een paar minuten mee.
  3. Giet de bouillon in de pan en breng aan de kook. Stoof de bloemkool in circa 5 minuten beetgaar zodat de bouillon verdampt.
  4. Giet de room erbij en laat nog 5 minuten zachtjes koken tot de bloemkool zacht is.
  5. Pureer het geheel tot een smeuïg geheel en laat het al roerende afkoelen.
  6. Breng op smaak met zout en peper en schep de room in 4 kleine glaasjes. Zet ze in de koelkast om verder helemaal koud te worden.
  7. Bak de spekblokjes uit, neem ze uit het vet.
  8. Haal de glaasjes uit de koelkast en verdeel de spekblokjes erover. Bestrooi met wat bieslook en serveer met een klein lepeltje.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees Amuses