Souffle van kwark en honing met compote

Souffle van kwark en honing met compote

Smulweb imageSmulweb

Een luchtige, zoete souffle gemaakt van kwark en honing met appelcompote en kaneelroomijs. De schaaltjes dienen ingevet met zachte boter, bestrooid met suiker en in de vriezer geplaatst te worden alvorens het kwarkmengsel erin wordt gespoten. Bak af in de oven en serveer met zelfgemaakt kaneelroomijs en appelcompote.

120 min bereiden

dessert

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 0.5 el Aardappelzetmeel
  • 1 el Vloeibare margarine
  • 10 g Basilicum
  • 180 g Gepasteuriseerd ei

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Souffle van kwark en honing met compote op tafel.

  1. Vet de souffléschaaltjes in met zachte boter, bestrooi met suiker en zet deze in de vriezer.
  2. Ontvet een kom en garde van de keukenmachine met heet water en een scheutje azijn.
  3. Scheid eigeel en eiwit. Doe de 4 eiwitten in de kom en klop deze schuimig. Voeg al kloppend langzaam de suiker toe. Klop door tot een mooi stevig, glimmend schuim wat zo stevig is dat deze in de kom blijft zitten als je het ondersteboven houdt.
  4. Meng ondertussen 3 dooiers (1 dooier gebruiken we niet) met de kwark, honing en zetmeel.
  5. Spatel voorzichtig het geslagen eiwit door het kwarkmengsel.
  6. Verdeel dit kwarkmengsel met behulp van een spuitzak in de besuikerde schaaltjes. Strijk strak af met een paletmes, `draai` het randje schoon met je vinger en bewaar in de vriezer tot gebruik.
  7. Kaneelroomijs: Breng de room aan de kook met de melk, de suiker en in kleine stukjes gebroken kaneelstokjes en laat 5 minuten trekken op laag vuur. Roer de gepasteuriseerde eidooier los met iets koude melk en giet hierop het kokende roommengsel. Zet het roommengsel terug op het vuur en laat dit al roerende garen tot 82 °C. Zeef daarna deze massa, laat het afkoelen en draai het vervolgens op in de ijsmachine.
  8. Appelcompote: De appelblokjes met de geleisuiker en het sap en rasp van de citroen zachtjes laten koken (12 minuten), af laten koelen en de fijngehakte verveine toevoegen.
  9. Bak de soufflés ongeveer 15 minuten in een voorverwarmde oven van 160°C.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Zuivel Fruit Compote