Kantonees roergebakken groenten

Kantonees roergebakken groenten

Smulweb imageSmulweb

Met het kantonees roergebakken groenten recept waan je je in China. Een goedgevulde maaltijd met verse groenten dat het hart verwarmt. Serveer met heerlijke gekookte rijst of noodles.

15 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 4 el Sesamolie
  • 300 g Broccoliroosjes
  • 227 g Bamboe scheuten

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Kantonees roergebakken groenten op tafel.

  1. Meng de sojasaus met de sesamolie en peper in een kommetje en zet dit apart.
  2. Verhit de olie in een wok en roerbak de gember en knoflook tot het gaat geuren.
  3. Schep alle groenten erdoor en bak ze al omscheppend 5 minuten op hoog vuur.
  4. Voeg geleidelijk 150-200 ml water toe, zodat de groenten alleen omhuld zijn met wat water.
  5. Meng de maïzena met 100 ml water en voeg dit papje met het sojasausmengsel al roerende aan de groenten toe.
  6. Laat het gerecht nog heel even sudderen tot het vocht licht gebonden is.
  7. Serveer met noodles. Variatie tip: Voeg 250 g biefstuk in dunne plakjes toe en marineer deze eerst in de helft van het sojamengsel.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Sauzen Kruiden