- 4 el Sesamolie
- 300 g Broccoliroosjes
- 227 g Bamboe scheuten
Bereidingswijze
Zet in 7 stappen deze heerlijke Kantonees roergebakken groenten op tafel.
- Meng de sojasaus met de sesamolie en peper in een kommetje en zet dit apart.
- Verhit de olie in een wok en roerbak de gember en knoflook tot het gaat geuren.
- Schep alle groenten erdoor en bak ze al omscheppend 5 minuten op hoog vuur.
- Voeg geleidelijk 150-200 ml water toe, zodat de groenten alleen omhuld zijn met wat water.
- Meng de maïzena met 100 ml water en voeg dit papje met het sojasausmengsel al roerende aan de groenten toe.
- Laat het gerecht nog heel even sudderen tot het vocht licht gebonden is.
- Serveer met noodles. Variatie tip: Voeg 250 g biefstuk in dunne plakjes toe en marineer deze eerst in de helft van het sojamengsel.