Ovenschotel met selderij en blauwe kaas

Ovenschotel met selderij en blauwe kaas

Smulweb imageSmulweb

Een bijzondere ovenschotel met selderij en blauwe kaas. Het gerecht heeft een romige structuur door de puree van aardappelen en knolselderij. Door de bleekselderij en blauwe kaas krijgt het een unieke smaak. Als finishing touch ontstaat een mooi bruin korstje onder de grill.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 Knolselderij

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Ovenschotel met selderij en blauwe kaas op tafel.

  1. Snij de knolselderij eerst in plakken. Schil de plakken dik. Snij de knolselderij dan in blokjes. Schil de aardappelen en snij deze in stukken. Maak de bleekselderij schoon en snij deze in hele dunne plakjes. Snij de blauwe kaas in super kleine stukjes.
  2. Was de aardappelen en de selderij en kook deze in niet te veel water met zout in plm. 20 minuten gaar. Giet deze af en stamp alles door elkaar samen met de olijfolie en wat melk tot je een mooie romige puree krijgt. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
  3. Roer de bleekselderij en de helft van de blauwe kaas door de puree.
  4. Verwarm de grill voor. Schep de stamppot in een vuurvaste schaal. Verdeel de rest van de kaas erover. Strooi wat paneermeel en klontjes boter over de stamppot. Zet onder de grill tot een mooi bruin korstje is ontstaan.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Kaas