Boeuf bourguignon

Boeuf bourguignon

Smulweb imageSmulweb

Een klassieker uit de Franse keuken: boeuf bourguignon. Sudder mals rundvlees een paar uur lang in rode wijn en kruiden tot het bijna uit elkaar valt. Serveer met aardappelpuree of stokbrood. Bon appétit!

120 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 900 g Biefstukspies

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Boeuf bourguignon op tafel.

  1. Snijd het spek in repen en bak het uit in een grote pan. Voeg de sjalotjes toe en bak tot ze lichtbruin van kleur zijn.
  2. Neem een andere pan en verwarm daarin de olie. Voeg de biefstuk toe en schroei het vlees aan alle kanten dicht. Strooi de bloem erover en bak verder tot het geheel donker is.
  3. Schenk dan de wijn erbij en voeg het bouquet garni toe. Doe de deksel op de pan en laat het vlees 1 1/2 uur sudderen, roer regelmatig.
  4. Doe het spek en de sjalotjes erbij. Laat dit nog zo'n 20 minuten sudderen.
  5. Breng daarna op smaak met kruiden.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Stoofpotje