Bereidingswijze
Zet in 4 stappen deze heerlijke Kabeljauw met ansjovis en een romige preisaus op tafel.
- Bestrooi de vis met peper en zout en leg deze in een beboterde vuurvaste schaal. Leg enkele klontjes boter op de vis. Laat de vis in een voorverwarmde oven op 180°C gedurende 15 minuten garen.
- Verwarm olijfolie met sjalotten, knoflook, pijnboompitten, kappertjes en ansjovis in een pan en laat het samensmelten. Breng op smaak met witte wijnazijn en voeg vlak voor het serveren gehakte peterselie toe als ansjovis garnituur.
- Snijd het wit en het lichtgroene deel van de prei in dunne repen en bak de gesnipperde knoflook zachtjes in boter. Blus af met fond en gaar de prei hierin. Neem de prei uit de pan met een schuimspaan en laat het vocht tot de helft indampen. Voeg kaas en room toe en laat indampen tot saus. Zeef de saus en verwarm de prei nog even in de saus.
- Neem de prei uit de saus en houd het warm. Indien nodig, laat de saus nog iets indampen of bind met maïzena. Voeg gehakte peterselie toe aan de saus. Serveer de prei met de romige saus bij de vis en garneer met ansjovis garnituur.