- 30 g Limoncello
- 45 g Limoncello
Bereidingswijze
Zet in 4 stappen deze heerlijke Limoncello cheesecake op tafel.
- Verkruimel de koekjes. Meng ze met de suiker en de gesmolten boter. Vet een springvorm in en druk de bodem erin. Bak het 10 minuten op 180 graden.
- Meng alle ingrediënten, behalve de eieren, op halve snelheid totdat alles goed vermengd is. Voeg de eieren een voor een toe en blijf doormixen. Giet het mengsel vervolgens op de gebakken bodem. Druk met een pollepel aan om belletjes weg te krijgen. Bak dit 55-60 minuten op 150 graden totdat het midden gaar is. Laat in de oven afkoelen (1 uur).
- Haal met een mes de randen los voordat je de kwarktaart uit de vorm haalt. Zet de kwarktaart 4 uur in de koelkast om af te koelen.
- Meng de suiker en de maizena in een kleine pan. Voeg water en limoncello langzaam toe. Laat het koken en blijf constant roeren totdat het is ingedikt. Voeg het eigeel toe door eerst een lepel van de hete vloeistof bij het eigeel te doen en dat mengsel weer aan de citroenmengeling toe te voegen. Blijf roeren totdat het drilachtig is geworden en laat het afkoelen voordat je het op de kwarktaart smeert.