Pittige oosterse andijvie

Pittige oosterse andijvie

Smulweb imageSmulweb

Pittige oosterse andijvie is een verrassend en pittig bijgerecht. De zachte smaak van andijvie krijgt een Oosterse draai door knapperige spekjes, sjalotjes en knoflook. Lekker pittig door de toevoeging van sambal en kerriepoeder.

25 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Pittige oosterse andijvie op tafel.

  1. Snijd de andijvie in reepjes en was deze. Kook de andijvie kort (± 5 minuten) en laat deze goed uitlekken in een vergiet.
  2. Pel de sjalotjes en de knoflook en snipper deze. Smelt de boter in een pan en bak de spekreepjes goudbruin. Voeg de sjalotjes en de knoflook toe en bak deze glazig. Voeg kerriepoeder en sambal toe en bak dit even mee.
  3. Voeg bloem toe en roer goed door. Laat even meebakken. Voeg de andijvie toe en roer alles goed door elkaar. Breng even aan de kook.
  4. Breng het geheel op smaak met ketjap, peper en zout.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Andijvie