Italiaanse kalfslappen

Italiaanse kalfslappen

Smulweb imageSmulweb

Deze Italiaanse kalfslappen zijn ontzettend lekker. Het sappige vlees wordt gecombineerd met een kruidige tomatensaus met o.a. oregano, basilicum en citroensap. Heerlijk om langzaam te laten stoven en op smaak te laten komen. Serveer met wat pasta en groenten voor een complete maaltijd.

60 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(2)

  • 600 g kalfslappen
  • 250 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Italiaanse kalfslappen op tafel.

  1. Snijd de kalfslappen in flinke dobbelstenen.
  2. Verhit de boter en olie in een pan en bak de dobbelstenen vlees onder voortdurend omscheppen snel goudbruin.
  3. Strooi ui en knoflook over het vlees en schep alles enige malen goed om. Voeg vervolgens de stukjes tomaat toe en schep opnieuw om.
  4. Strooi de bloem over het vlees en schep alles weer goed om.
  5. Schenk de warme bouillon en wijn bij het vleesmengsel en roer alles goed door. Laat het geheel even doorkoken en tempereer daarna de warmtebron.
  6. Laat alles gedurende 1,5 uur heel zachtjes stoven en roer regelmatig om aanzetten aan de bodem van de pan te voorkomen.
  7. Voeg na 1 uur oregano, basilicum, citroensap en peper naar smaak toe.
  8. Voeg extra bouillon of bouillon en wijn toe als er te veel vocht verdampt en de saus te dik wordt.
  9. Serveer en geniet ervan!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Stoofpotje