- 600 g kalfslappen
- 250 ml Water
Bereidingswijze
Zet in 9 stappen deze heerlijke Italiaanse kalfslappen op tafel.
- Snijd de kalfslappen in flinke dobbelstenen.
- Verhit de boter en olie in een pan en bak de dobbelstenen vlees onder voortdurend omscheppen snel goudbruin.
- Strooi ui en knoflook over het vlees en schep alles enige malen goed om. Voeg vervolgens de stukjes tomaat toe en schep opnieuw om.
- Strooi de bloem over het vlees en schep alles weer goed om.
- Schenk de warme bouillon en wijn bij het vleesmengsel en roer alles goed door. Laat het geheel even doorkoken en tempereer daarna de warmtebron.
- Laat alles gedurende 1,5 uur heel zachtjes stoven en roer regelmatig om aanzetten aan de bodem van de pan te voorkomen.
- Voeg na 1 uur oregano, basilicum, citroensap en peper naar smaak toe.
- Voeg extra bouillon of bouillon en wijn toe als er te veel vocht verdampt en de saus te dik wordt.
- Serveer en geniet ervan!