Gekruide aardappeltjes uit de oven( recept uit lyon)

Gekruide aardappeltjes uit de oven( recept uit lyon)

Smulweb imageSmulweb

Heerlijke gekruide aardappelen uit de oven met laagjes ui en boter. Extra smulpunten krijg je door de oven op zijn heetst te zetten. Serveer met een frisse salade.

45 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Gekruide aardappeltjes uit de oven( recept uit lyon) op tafel.

  1. Kook de aardappelen 1 minuut in kokend water en laat ze uitlekken.
  2. Bak de ui enkele minuten in de boter, laat hem niet kleuren.
  3. Leg aardappelen en uien laag om laag in een beboterde casserole met een inhoud van ca. 1 ¼ liter. Bovenop moet een laag aardappelen liggen. Giet de boter die nog over is in de pan eroverheen.
  4. Bak het geheel gedurende 1 ½ uur in een zeer hete oven op 200 graden. Neem gedurende de laatste 30 minuten het deksel eraf.
  5. Bestrooi voor het opdienen met peterselie.
eet smakelijk