- 500 el Philadelphia
- 187 g digestive
Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke New york cheesecake op tafel.
- Verpulver de koekjes en smelt de boter. Mix dit door elkaar en doe het in de taartvorm. Druk goed aan zodat er een bodem ontstaat. Zet de taartvorm in de koelkast.
- Roer de Philadelphia in een kom los totdat er een crème ontstaat. Voeg de suiker, de maïzena, de citroenrasp, de vanille en het zout toe en mix alles goed door elkaar. Voeg daarna één voor één de twee hele eieren en het eigeel erdoor.
- Schenk langzaam de room, de melk en de citroensap erbij terwijl je door blijft roeren. Je hebt nu een vrij vloeibaar mengsel dat je bovenop de taartbodem giet.
- Zet de taart in een voorverwarmde oven van 200° voor 10 minuten. Daarna de temperatuur omlaag draaien naar 150°/160° en de taart nog 45 minuten in de oven laten.
- Laat de taart helemaal afkoelen.