Aardappelballetjes

Aardappelballetjes

Smulweb imageSmulweb

Deze aardappelballetjes zijn verrukkelijk als bijgerecht of op de camping! Aardappelpuree, kaas, ui en peterselie gehakt en gevormd in balletjes. Even door het losgeklopte ei en paneermeel en bakken maar! Heerlijk bij kip- of grillgerechten.

10 min bereiden

2 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Aardappelballetjes op tafel.

  1. Pureer de gekookte aardappels.
  2. Vermeng de aardappelpuree met de kleingesneden ui, de fijngehakte peterselie, 1 ei, de geraspte kaas en wat zout en peper.
  3. Vorm van het mengsel balletjes ter grootte van een walnoot.
  4. Klop het resterende ei los met wat water. Wentel de aardappelballetjes achtereenvolgens door het losgeklopte ei en het paneermeel.
  5. Verhit de olijfolie in een pan en bak hierin de aardappelballetjes rondom mooi bruin.
  6. Geef de aardappelballetjes bij gegrilleerd vlees of bij gerechten met kip.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Kruiden Sauzen Vlees Gevogelte Aardappelpuree