- 20 g Jumbo Tijm
Bereidingswijze
Zet in 8 stappen deze heerlijke Klassieke rode-wijn (wild) saus op tafel.
- Pel de sjalotten en snipper ze heel fijn.
- Voeg 1 el boter toe aan een pan met dikke bodem en fruit de sjalotten gedurende 5 minuten.
- Schep de knoflook, tijm en laurier door de sjalotten. Schenk de fond en wijn in de pan en breng aan de kook. Laat de saus op matig vuur gedurende 15-20 minuten tot de helft inkoken.
- Schenk de ingekookte saus boven een andere pan door een fijne zeef.
- Verhit de saus opnieuw tot het kookpunt en breng op smaak met zout en peper.
- Snijd de ijskoude boter in klontjes en neem de pan van het vuur.
- Klop de boterklontjes in delen snel door de saus met een garde zodat de saus licht gebonden wordt.
- Laat de saus niet meer koken, maar houd hem warm au bain marie of op een rechaud.