Klassieke rode-wijn (wild) saus

Klassieke rode-wijn (wild) saus

Smulweb imageSmulweb

De heerlijke klassieke rode-wijn saus is perfect bij wild. In 20 minuten ingekookt tot de helft en verrijkt met koude boter schenk je deze saus door de zeef voor een perfect resultaat. Serveer in een schaaltje met het vlees zodat iedereen stevig kan gaan genieten.

45 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 20 g Jumbo Tijm

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Klassieke rode-wijn (wild) saus op tafel.

  1. Pel de sjalotten en snipper ze heel fijn.
  2. Voeg 1 el boter toe aan een pan met dikke bodem en fruit de sjalotten gedurende 5 minuten.
  3. Schep de knoflook, tijm en laurier door de sjalotten. Schenk de fond en wijn in de pan en breng aan de kook. Laat de saus op matig vuur gedurende 15-20 minuten tot de helft inkoken.
  4. Schenk de ingekookte saus boven een andere pan door een fijne zeef.
  5. Verhit de saus opnieuw tot het kookpunt en breng op smaak met zout en peper.
  6. Snijd de ijskoude boter in klontjes en neem de pan van het vuur.
  7. Klop de boterklontjes in delen snel door de saus met een garde zodat de saus licht gebonden wordt.
  8. Laat de saus niet meer koken, maar houd hem warm au bain marie of op een rechaud.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Sauzen