Plaatpizza

Plaatpizza

Smulweb imageSmulweb

Zelf een plaattaart maken? Bak er een met een verse deegbodem en beleg hem met sappige tomatenpuree, knapperige champignons, spannende olijven en completeer het geheel met een zakje geraspte kaas. Een succes op ieder moment van de dag!

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 100 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Plaatpizza op tafel.

  1. Doe het zelfrijzend bakmeel in een kom en maak een kuiltje in het midden. Doe het ei, zout en water in het kuiltje. Roer met een vork tot al het vocht is opgenomen. Kneed verder met je handen tot een soepele deegbal. Voeg indien nodig nog een klein beetje water toe.
  2. Bestuif het werkblad met bakmeel. Rol het deeg uit tot een rechthoekige lap ter grootte van de bakplaat, ongeveer 4 mm dik.
  3. Vet de bakplaat in met 1 lepel olie. Leg het deeg hierna op de bakplaat zodat de hele bakplaat gevuld is. Snijd de overstekende randen eraf.
  4. Snijd de ui in ringen en bak deze even glazig in de koekenpan (uien worden anders niet gaar in de oven). Bestrijk het deeg met tomatenpuree en laat 1 cm van de rand vrij.
  5. Snijd de plakken cervelaat in vieren en verdeel dit over de pizza. Halveer de olijven en verdeel ze over de pizza. Doe de uien uit de koekenpan over de pizza. Verdeel de champignons in plakjes en verdeel dit over de pizza.
  6. Strooi oregano, peper en een beetje zout over de pizza en verdeel de kaas eroverheen. Zet de pizza in een oven en zet deze op 175 graden (dus in een koude oven die warm wordt, zo kan het deeg rijzen).
  7. Na 15 à 20 minuten heeft de oven zijn temperatuur bereikt. Let vanaf dat moment op. Als het deeg lichtbruin begint te kleuren, is de pizza klaar en kan hij uit de oven.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Pizza Plaatpizza