Voorjaars tomaten-witlofsalade met gerpijnboompitjes

Voorjaars tomaten-witlofsalade met gerpijnboompitjes

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijke voorjaarssalade met tomaten en witlof, gegarneerd met geroosterde pijnboompitten. Marineren in een lichte dressing van azijn en olie voor maximale smaak. Geniet ervan als lunch of bijgerecht bij het diner!

15 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 3 el walnotenolie

Bereidingswijze

Zet in 3 stappen deze heerlijke Voorjaars tomaten-witlofsalade met gerpijnboompitjes op tafel.

  1. Leg de tomaten in een kom. Snijd de witlof in schijven en snijd het bittere eruit. Voeg toe aan de kom. Rooster de pijnboompitten.
  2. Klop de ingrediënten voor de dressing door elkaar: Walnotenolie, balsamico azijn, citroensap, tafelsuiker, zout en peper en schenk deze over de tomaten.
  3. Breng op smaak met zout en peper. Laat de salade 1 uur marineren.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Salade