Friet recepten
Zelf Friet gerechten maken! Ontdek de lekkere en makkelijke Friet recepten van Jumbo.
Uitgelicht recept
Ingrediënten
- 1500 g Aviko SuperCrunch Franse Frites (750 g)
- 2 el olijfolie classico original
- 1 stuk rode ui, fijngesneden
- 1 stuk knoflook
- 300 g oesterzwammen
- 200 g Boemboe rendang
- 400 ml Romige kokosmelk
- 15 g koriander
- 100 g Gebakken uitjes
- 2 stuks limoen
Bereidingswijze
Zet in 7 stappen deze heerlijke Frietje rendang met oesterzwammen op tafel.
- Verwarm de oven voor op 220°C.
- Verdeel de friet over de bakplaat met bakpapier. Plaats de bakplaat in het midden van de oven en bak gedurende 15 tot 20 minuten.
- Verwarm olijfolie in een hapjespan en fruit hierin de gesnipperde ui met fijngesneden knoflook glazig.
- Voeg de oesterzwammen toe en bak deze al omscheppend op hoog vuur tot de paddenstoelen gaan kleuren en al het vocht verdampt is.
- Roer de kruidenpasta erdoor en bak al roerend 1 minuut mee. Voeg de kokosmelk toe en breng aan de kook. Laat de rendang op laag vuur in ongeveer 15 tot 20 minuten zachtjes sudderen.
- Verdeel de friet over de borden en schep er de rendang op.
- Bestrooi met de koriander en gebakken uitjes. Serveer met partjes limoen.