Antilliaanse gehaktpasteitjes

Antilliaanse gehaktpasteitjes

Smulweb imageSmulweb

Antilliaanse gehaktpasteitjes zijn heerlijk als tussendoortje, hoofdgerecht of bijgerecht bij een feestmaal. Rul het gehakt in olie en voeg ui, krenten, rozijnen, selderij, ve-tsin, aromat en versgemalen peper toe. Laat de vulling uitlekken in een keukenpapier bekleed vergiet. Vouw de bladerdeeg plakjes en bakken in de oven. Smullen maar!

25 min bereiden

borrel

5 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Antilliaanse gehaktpasteitjes op tafel.

  1. Verhit de olie en bak het rundergehakt rul.
  2. Voeg de fijngehakte ui toe en bak deze al omscheppend ± 5 minuten mee.
  3. Voeg de krenten en de rozijnen toe en laat ze in het bakvocht wellen.
  4. Voeg de selderij, ve-tsin, aromat en versgemalen peper toe en bak dit mengsel nog 5 minuten mee.
  5. Laat het gehaktmengsel in het met keukenpapier beklede vergiet uitlekken.
  6. Verdeel de vulling over het midden van de plakjes bladerdeeg en vouw de 4 punten naar binnen, zodat er vierkantjes ontstaan.
  7. Bak de pasteitjes in het midden van de oven in ± 30 minuten goudbruin en gaar.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees Kruiden Bakken Bladerdeeg Pasteitjes