Chicken tikka masala

Chicken tikka masala

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijk Indiaas gerecht boordevol smaak. Malse kip in een romige cashewsaus met een tikka masala marinade. Geserveerd met rijst en verse koriander. Een feestmaal voor de smaakpapillen!

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 tl Fenegriekzaad

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Chicken tikka masala op tafel.

  1. Doe de tamarinde in een kom, giet het hete water erop, laat even staan en wrijf de pulp fijn tussen uw vingers. Zeef het vocht en meng 2 eetlepels tamarindevocht met alle overige ingrediënten voor de marinade.
  2. Spoel de stukken kip schoon met water en wat citroensap, dep ze droog en smeer ze in met de marinade. Laat ze minstens een uur op kamertemperatuur staan.
  3. Verhit de oven voor op 250°C. Hak de cashewnoten zeer fijn of voeg ze toe aan een blender en pulseer enkele keren kort tot de noten op broodkruim lijken. Voeg de crème fraiche toe aan het notengruis en pulseer tot een dikke saus.
  4. Lepel de saus in een grote braadpan, voeg alle overige ingrediënten toe (behalve de extra room, korianderblad en boter) en verwarm de saus langzaam. Laat 25 minuten bubbelen. Voeg indien nodig een scheutje heet water toe en blijf roeren om aanbranden te voorkomen.
  5. Haal de kipstukjes uit de marinade, laat ze goed uitlekken en rijg ze aan met olie ingesmeerde metalen pennen. Laat de uiteinden van de pennen op een bakblik balanceren en schuif het blik in de oven.
  6. Rooster het vlees in ca. 15 min. gaar, maar draai de pennen halverwege een slag. Haal de kip van de pennen, voeg toe aan de saus en roer er de extra room en boter door. Bestrooi met koriander en serveer.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Gevogelte