Sop ikan (indische vissoep)

Sop ikan (indische vissoep)

Smulweb imageSmulweb

Sop ikan, een heerlijke indische vissoep met makreel, rijst, tomaten, ui, knoflook, laos en djahe. De soep wordt op smaak gebracht met bouillonblokje en eventueel sambal. Schep wat rijst in de soepkop en schep de soep met flink wat vis er bovenop. Eet smakelijk!

25 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Sop ikan (indische vissoep) op tafel.

  1. Maak de makreel schoon en haal het visvlees in grote brokken van de vis. Houd apart.
  2. Kook een kopje rijst alvast.
  3. Snijd de tomaten in plakjes en halveer ze als ze te groot zijn.
  4. Verhit wat olie in een pan en bak hierin de ui, knoflook, laos en djahe. Roer goed zodat de geur goed vrijkomt.
  5. Voeg de tomaten toe en roerbak deze kort. Blus dan af met een halve liter water.
  6. Voeg het bouillonblokje en de vis toe en breng alles langzaam aan de kook. Voeg eventueel sambal toe.
  7. Schep wat rijst in de soepkop en schep de soep er bovenop, met flink wat vis.
  8. Eet smakelijk!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep