- 1000 ml Water
Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Pompoen-paprikasoep met hummus-bruschette op tafel.
- Verwijder de schil van de pompoen en snijd deze in blokjes. Pers de knoflook. Snijd de ui. Snijd de gegrilde paprika's in stukjes.
- Laat de kikkererwten uitlekken (bewaar 1 el van het vocht). Pers de knoflook. Snijd de peterselie fijn. Mix de kikkererwten met de knoflook, het blikvocht, de citroensap en peterselie. Voeg 1 tl paprikapoeder, wat olijfolie en peper en zout toe en meng alles door de hummus. Zet apart tot gebruik.
- Verhit olijfolie in de soeppan en fruit de knoflook, de ui, een snufje paprikapoeder en 1 tl kerriepoeder. Voeg de pompoen toe en bak een paar minuten mee. Voeg het kokende water en de groentebouillontabletten toe, zet het vuur lager als het kookt en laat ongeveer 10 minuten pruttelen. Voeg de gegrilde paprika toe en laat even meeverwarmen.
- Haal de pan van het vuur als de pompoen zacht is en pureer de soep. Zet de pan op een laag vuurtje, voeg de kookroom toe en voeg meer paprikapoeder, kerriepoeder en zout en peper toe naar smaak. Zet het vuur zacht.
- Verhit olijfolie in de koekenpan. Zet het vuur laag en rooster de boterhammen twee minuutjes aan beide kanten. Snijd diagonaal doormidden.