Vis in bierbeslag

Vis in bierbeslag

Smulweb imageSmulweb

Mmm... deze vis in bierbeslag moet je geproefd hebben! Stukjes vis van 3 bij 3 cm aan een vork geprikt, door het beslag en in de frituurolie. Vergeet de tomatensaus, kerriesaus, of een andere saus niet om erbij te serveren.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Vis in bierbeslag op tafel.

  1. Scheid de eieren in dooiers en witten. Klop de eiwitten stijf.
  2. Snijd de vis in stukken van ca. 3 x 3 cm.
  3. Roer de bloem, het bier, de eierdooiers, de olie en het zout door elkaar tot een glad beslag.
  4. Verhit de frituurolie tot 180° C.
  5. Roer het beslag nogmaals goed door en spatel er de stijfgeklopte eiwitten door.
  6. Haal de stukjes vis aan een vork geprikt door het beslag en frituur ze met niet teveel tegelijk in ca. 5 minuten gaar en goudbruin.
  7. Laat ze op keukenpapier uitlekken.
  8. Geef er kerriesaus, tomatensaus of een andere saus naar keuze uit een pot of fles bij.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken