Oostenrijkse chocoladekoek

Oostenrijkse chocoladekoek

Smulweb imageSmulweb

Een echt Oostenrijks recept! Een zachte chocoladekoek, gemaakt met boter, yoghurt en suiker. De koek is geglazuurd met een abrikozenjam en vervolgens overgoten met chocolade. Loopt het water al in je mond?

45 min bereiden

ontbijt

12 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Oostenrijkse chocoladekoek op tafel.

  1. Smelt de chocolade en laat iets afkoelen.
  2. Bekleed de bakvorm met bakpapier of vet de vorm in en bestrooi deze met bloem.
  3. Roer de boter, eieren, suiker, bloem en bakpoeder of zelfrijzend bakmeel en yoghurt door elkaar.
  4. Roer de gesmolten chocolade erdoor. Verwarm de oven voor op 160 graden.
  5. Doe het deeg in de vorm en bak de koek in het midden van de oven plm. 40 minuten.
  6. Bestrijk de koek dun met abrikozenjam. Laat het glazuur uit het zakje smelten en giet dit over de koek.
  7. Laat het glazuur hard worden en snij de koek in niet te grote stukken.
eet smakelijk