Paella met eieren

Paella met eieren

Smulweb imageSmulweb

Deze traditionele paella met kip, chorizo en doperwten is heerlijk. Maar wat deze paella echt afmaakt zijn de gebakken eitjes die erop zitten. De chorizo geeft een unieke smaak aan het gerecht. Bon apetit!

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Paella met eieren op tafel.

  1. Snijd de kipfilet in reepjes.
  2. Pel en snipper de ui fijn. Maak de paprika's schoon en snijd deze in kleine blokjes.
  3. Verhit een grote pan met 2 el. olie, bak hierin de ui en de paprika en voeg de kipreepjes toe.
  4. Spoel de rijst af, schep het bij de groenten en bak tot de rijst glazig is. Voeg kurkuma toe.
  5. Snijd de tomaten in stukjes, voeg deze toe aan de rijst en voeg ook de bouillon toe. Breng het geheel aan de kook en laat ca. 30 min. zachtjes koken tot de rijst al het vocht heeft opgenomen.
  6. Voeg de doperwten toe en doe het gerecht over in een ovenschaal. Strooi de in stukjes gesneden chorizo erover.
  7. Druk 4 holtes in de paëlla en breek hierin de eieren. Bestrooi de eieren met wat zout en peper en druppel er wat olie over.
  8. Zet de ovenschaal 10 min. in een oven van 180*C totdat de eieren gestold zijn.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Ei