- 100 g Groene peper
- 10 Bananenblad
Bereidingswijze
Zet in 10 stappen deze heerlijke Moderne hallacas uit venezuela op tafel.
- Snijd het vlees in kleine stukjes.
- Pel en snipper de ui en de knoflook heel fijn.
- Maak de paprika en pepertjes schoon en snijd deze in zeer kleine stukjes. Snijd de bosuitjes in kleine stukjes.
- Verhit de olie in een grote pan en fruit de gesneden groenten glazig.
- Voeg beetje bij beetje het vlees toe en laat dit meegaren.
- Voeg de kappertjes, rozijnen en fijngesneden olijven toe en laat het geheel nog 10 min. doorgaren.
- Blus af met de azijn en wijn, doe het deksel op de pan en laat het geheel op een laag vuurtje ca. 1,5 uur sudderen.
- Breng het mengsel op smaak met peper en zout en laat het afkoelen.
- Knip de bananenbladeren in vorm. Leg het mengsel erin in passende porties. Wikkel de bladeren dicht met opbindtouw.
- Stoom de pakketjes in ca. 20 minuten warm en serveer direct.