banoffee pie

banoffee pie

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijke banoffee taart met gekaramelliseerde gecondenseerde melk, banaan en slagroom. De bodem is zelfgemaakt van bloem, basterdsuiker, boter, eidooier en een snufje zout. De taart is makkelijk om te maken en is een gegarandeerd succes!

60 min bereiden

dessert

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke banoffee pie op tafel.

  1. Leg het blikje gecondenseerde melk in een pan met water. Het blikje moet geheel onder water zijn. Breng het water aan de kook en laat het blikje ca. 3 uur zachtjes koken. Vul eventueel wat water bij. Laat het blik afkoelen voordat je het opent.
  2. Verwarm de oven voor op 180ºC (hetelucht 160ºC). Vet de taartbodem in met boter.
  3. Doe de basterdsuiker, bloem en een snufje zout in een kom. Snijd de boter in heel kleine blokjes erboven. Voeg de eidooier toe en kneed snel tot een soepel deeg. Rol het deeg uit tot een ronde lap en bekleed de taartvorm ermee. Snijd overtollige randen eraf.
  4. Leg een stuk bakpapier op het deeg en vul af met noodvulling. Bak de taartbodem ca. 15 minuten, tot hij lichtbruin en gaar is. Verwijder de noodvulling en het bakpapier en laat de bodem afkoelen.
  5. Pel de bananen en snijd ze in plakjes. Besprenkel ze met citroensap. Klop de slagroom stijf met het espressopoeder en vanillesuiker.
  6. Verdeel de gekaramelliseerde gecondenseerde melk over de taartbodem. Leg hierop de plakjes banaan en bedek met de slagroom. Bestrooi met versgemalen koffie en de noten.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Taart