- 100 g danish blue
Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Ovenschotel met bloemkool en courgette op tafel.
- Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes. Snijd de bloemkool in roosjes en ook de courgette in kleine blokjes. Bestrooi met wat zout. Snipper de ui en knoflook en verkruimel de Danish blue.
- Kook de aardappelen in 20 minuten zacht in een laagje water. Kook de bloemkool vervolgens vijf minuten en verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden. Giet de aardappelen af en stamp tot een puree (voeg geen melk of kookvocht toe). Breng op smaak met zout, peper en een klein beetje Italiaanse kruiden. Giet de bloemkool af.
- Verhit olijfolie in de koekenpan en fruit de knoflook en ui aan. Voeg de courgette toe, draai het vuur iets lager en bak enkele minuten. Haal van het vuur en schep door de aardappelpuree.
- Klop de eieren los met de kookroom, voeg de Danish blue toe en breng op smaak met zout, peper en Italiaanse kruiden. Vet de ovenschaal licht in met olijfolie en verdeel de puree over de bodem. Plaats de bloemkoolroosjes erop en schenk het ei-roommengsel erover heen. Strooi de geraspte oude kaas over de bloemkool.
- Bak de ovenschotel met bloemkool en courgette ongeveer 30 minuten in de oven en zet eventueel de laatste minuten de grill aan voor een goudbruin korstje.