Kip-champignon ragout slank slank slank

Kip-champignon ragout slank slank slank

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijke slanke kip-champignon ragout met malse kipfiletblokjes die gesudderd hebben in kippenbouillon en champignons die hun eigen vocht vrijgeven. Maak deze ragout extra smeuig met de toevoeging van demi crème fraîche en verdik de saus met allesbinder naar eigen smaak. Serveer deze ragout met wat vers gesneden bieslook.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 200 ml Water
  • 1 el Bieslook vers

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Kip-champignon ragout slank slank slank op tafel.

  1. Snijd de kipfilet in blokjes van 1 bij 1 cm.
  2. Maak de champignons schoon en snijd ze in vier stukjes.
  3. Maak 1 liter kippenbouillon en breng het aan de kook. Kook de kipfiletblokjes hierin voor 2 tot 3 minuten (niet langer!). Haal een blokje eruit en snijd het doormidden om te controleren of ze gaar zijn. Giet de blokjes af in een vergiet en bewaar ze voor later.
  4. Zet een koekenpan op het vuur met 1 dl water erin. Voeg de champignons toe en besprenkel ze met citroensap. Voeg wat peper en zout toe en zet het vuur lager zodat de champignons hun eigen vocht vrijgeven. Laat dit 15 minuten sudderen (er moet juist meer vocht bijkomen).
  5. Voeg vervolgens nog 1 dl water toe en verkruimel de 2 Maggi-blokjes erboven. Voeg de kippenblokjes toe en verdik de saus met allesbinder.
  6. Voeg indien gewenst nog wat demi crème fraîche toe (naar smaak).
  7. Bestrooi met bieslook en geniet van de maaltijd.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Stoofpotje