- 200 ml Water
- 1 el Bieslook vers
Bereidingswijze
Zet in 7 stappen deze heerlijke Kip-champignon ragout slank slank slank op tafel.
- Snijd de kipfilet in blokjes van 1 bij 1 cm.
- Maak de champignons schoon en snijd ze in vier stukjes.
- Maak 1 liter kippenbouillon en breng het aan de kook. Kook de kipfiletblokjes hierin voor 2 tot 3 minuten (niet langer!). Haal een blokje eruit en snijd het doormidden om te controleren of ze gaar zijn. Giet de blokjes af in een vergiet en bewaar ze voor later.
- Zet een koekenpan op het vuur met 1 dl water erin. Voeg de champignons toe en besprenkel ze met citroensap. Voeg wat peper en zout toe en zet het vuur lager zodat de champignons hun eigen vocht vrijgeven. Laat dit 15 minuten sudderen (er moet juist meer vocht bijkomen).
- Voeg vervolgens nog 1 dl water toe en verkruimel de 2 Maggi-blokjes erboven. Voeg de kippenblokjes toe en verdik de saus met allesbinder.
- Voeg indien gewenst nog wat demi crème fraîche toe (naar smaak).
- Bestrooi met bieslook en geniet van de maaltijd.