Ossehaas szechuan

Ossehaas szechuan

Smulweb imageSmulweb

Kruidige Ossehaas szechuan met hele peperkorrels, gember, sojasaus, hoisinsaus en Worcestershiresaus. De gemarineerde het vlees blijft mals en vol van smaak na het roerbakken. Serveer met paprikareepjes.

15 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 600 g Ossenhaas
  • 7.5 tl Roze Peperkorrels

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Ossehaas szechuan op tafel.

  1. Verwarm de hele peperkorrels 1-2 minuten in een droge pan om de aroma's los te maken. Maal ze na afkoelen fijn met een kruidenmolen.
  2. Meng gember, sojasaus, hoisinsaus, worcestershiresaus en szechuan peper goed met de reepjes vlees.
  3. Marineer het vlees 3 uur op kamertemperatuur of een nacht in de koelkast.
  4. Verhit de wok. Voeg pinda olie toe en het gemarineerde vlees. Roerbak 3-4 minuten.
  5. Voeg de paprikareepjes toe en roerbak nog een minuutje.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees